Na de laatste persconferentie van Rutte kunnen we dit seizoen verder definitief afschrijven. De Tennis en Squash hal zal niet meer geopend mogen worden voor 1 april.

We weten ondertussen dat het kabinet alleen kijkt naar het aantal positief getesten en geen rekening houdt met het totaal aantal getesten. Tevens wordt geen rekening gehouden met het feit dat grote groepen kwetsbaren ondertussen tenminste eenmaal gevaccineerd zijn.

Hierop is geen beleid te maken, nu de rede en een gewogen risico afweging geen onderdeel blijken uit te maken van het landelijk beleid.

Rest ons niets anders dan ons te richten op het nieuwe, hopelijk corona-vrije seizoen vanaf komende 1 oktober. Dit zal worden opgepakt door de nieuwe exploitant van de Tennis en Squash hal Blaricum.

Het verbod om te spelen is opgepakt als kans om nu al het een en ander te moderniseren, maar dit zal verder worden uitgewerkt gedurende de komende maanden. Op de site www.bltc-inbetween.nl kunt de de wijzigingen en voortgang volgen.

Afgelopen seizoen is helaas voor de Tennishal een uiterst slecht seizoen geweest met doorlopende kosten en tegelijk met een groot verlies aan omzet en zonder overheidshulp. De Tennishal blijkt net aan geen enkele regel te voldoen.

Wij zullen daarom gebruik moeten maken van de in de Algemene Voorwaarden Opgenomen clausule, waarbij de huidige crisis onder overmacht valt. Er is dan ook geen compensatiemogelijkheid die we u kunnen bieden.

Dit zal een ieder pijn doen, maar een direct gevolg van de pandemie en het hierbij gekozen beleid.

De ‘smart lock-down’ ging dus niet over slimme op maat afgeregelde maatregelen, om besmettingen te voorkomen, zoals bij tennis prima mogelijk zou zijn, maar om het idee dat U zo ‘smart’ zou zijn om naar onze regeringsleider te luisteren.

Helaas dat het zo gelopen is. Ik hoop voor een ieder dat het weer het toelaat en we tenminste weer snel buiten kunnen spelen en iedereen weer veel speelplezier zal beleven aan het tennis spel.

Share This